zaterdag 12 december 2015

Planning

Spinrag Kindermuzefestival
OP TIJD INSCHRIJVEN !


 Spinrag is één groot kijk-luister-en-doe-meefestival vol leuke dansvoorstellingen, workshops en installaties met als hoogtepunt twee dagen vol dansplezier op Spinrag 2007. Dit KinderMuzefestival voor jonge kinderen (vanaf 4 jaar) is een initiatief van het ontmoetingscentrum Marke in samenwerking met het Cultuurcentrum Kortrijk en het team jeugd van de stad Kortrijk en is ondertussen aan zijn zesde editie toe. Spinrag is één groot kijk-luister-en-doe-meefestival vol leuke dansvoorstellingen, workshops en installaties. Het festival biedt twee dagen vol dansplezier op 3 en 4 maart.

Spinrag wil jonge kinderen laten kennismaken met een specifieke tak uit de podiumkunsten. Tussen 2002 en 2004 trok het festival de kaart van de klassieke muziek. In 2005 concentreerde Spinrag zich op dans en beweging. De editie 2007 rondt de danscyclus af.
Als aanloop tot de festivaltweedaagse op 3 en 4 maart vinden in Kortrijkse scholen dansworkshops plaats. Zowat 2 500 kinderen nemen deel. Een team dansdocenten ontwikkelde op maat van Spinrag nieuwe workshops en zwermt van 12 februari tot 4 maart door de stad om de kinderen van dans te laten proeven. De organisatie is in handen van Artforum vzw.

Tijdens de krokusvakantie kunnen de kinderen zich creatief uitleven in een boeiend cultuurkamp. Zij gaan aan de slag met verf en papier en leren dansen. Het kamp is een boeiende mix van beeldende kunst en dans. De deelnemers tonen hun creatie op de festivaldag op 4 maart.
Op zaterdag 3 maart vinden op verschillende plaatsen in de stad dansworkshops plaats. Het aanbod varieert van klassiek ballet over breakdance tot Afrikaanse dans. De sessies vinden plaats in het wijkcentrum Overleie, het buurthuis Lange Munte, de V-Tex en Jeugdontmoetingscentrum. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen.

De middag kent een feestelijke afronding. De kinderen en hun familie worden om 18 uur in De Vetex verwacht voor een bijzonder dansfeest. Een ervaren choreograaf leert op enkele uren tijd een plezante choreografie aan. Op het einde van de avond voeren de deelnemers een nieuwe dans uit. De organisatoren hopen dat zoveel mogelijk deelnemers zich verkleden.
De apotheose van Spinrag is gepland op zondag 4 maart. Het ontmoetingscentrum Marke is het kloppend hart van het festival met een bonte mix van voorstellingen, creatieve installaties, gevarieerde doemomenten voor jonge kinderen en hun ouders. Zowel gevestigde waarden als jong talent tonen wat ze in hun mars hebben.

Op de affiche staan onder andere Wolk door 4 Hoog Vlaanderen, Kurdisch Garden door TPO Italië, Kijk eens wat ik kan door De Maan, K’’ Boum door het Collectief aoc Frankrijk en Tekenen met je hoofd door Aartcore Nederland.
Spinrag is een festival voor het gehele gezin. De organisatoren voorzien kinderopvang en een grabbel & knabbeltafel. Je reserveert best vooraf. Ook voor een zitje voor de voorstellingen, is reserveren de boodschap.
Info en reservatie: 056 23 98 50 – http://www.cultuurcentrumkortrijk.be
Donderdag 17/12  oudergesprekjes mogelijk tussen 15u45 en 18u. 
Het is maar net oudergesprek geweest vandaar dat we de keuze laten
aangezien we de meeste ouders dagelijks aanspreken.

Vrijdag 18/12 forum om 14u50 in de turnzaal.
Alle ouders welkom !

Kerstvakantie.


In januari staat een gespreksavond gepland over
'Veilig internet voor kinderen' ism de Gezinsbond.
Later meer info hieromtrent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten